Brexit-webinar

09/11/2020 - 15:0009/11/2020 - 17:00

Het Verenigd Koninkrijk is sinds 1 januari geen onderdeel meer van de EU. Na 2020 gelden ook de EU regels niet meer voor het VK en stappen zij uit de douane-unie, mét of zónder handelsafspraken.

Op 9 november a.s. organiseert Metaalunie vanaf 15.00 uur een BREXIT webinar, om u bij te praten over de laatste stand van zaken, aandachtspunten en de voorbereidingen die u kunt treffen. Wij doen dit in samenwerking met onze partners: de Nederlands Britse Kamer van Koophandel (NBCC) én evofenedex, ondernemersorganisatie voor exporteurs en logistiek. 

Het NBCC zal de actuele scenario’s doornemen en de gevolgen die dit kan hebben voor Metaalunieleden. Evofenedex zal hierna uitleg geven over de meest essentiële veranderingen bij in- en uitvoer en zullen diverse Metaalunieadviseurs u informeren over belangrijke aandachtspunten bij o.a. handelscontracten, en BTW zaken. We sluiten af met een halfuur Q&A. 

Voor wie?

Het webinar is gericht op ondernemers die nog geen ervaring hebben met zakendoen buiten de EU. Naderhand is het webinar terug te kijken. 

Partners
De NBCC is al jaren Metaalunie helpdesk voor vragen over het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk, zo ook de Brexit. Ook evofenedex fungeert als helpdesk voor Metaalunieleden, op het gebied van praktische vragen rondom im- en exportorders. Denk aan douanezaken en documenten. Ook helpen zij bedrijven met Brexitvragen op dit vlak.

Meer informatie en vragen
Bekijk ook onze Brexit kennisbank.
Meldt u aan voor onze Brexit-nieuwsbrief via brexit@metaalunie.nl

Brexit team
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met ons Brexit team, via brexit@metaalunie.nl of 030-6053344. Wij zorgen dat de vraag bij de juiste collega of Metaalunie partner terecht komt. 

Online
Metaalunie
Meer informatie en aanmelden