Circular Business Track; Technisch recylaat / engineerings plastics

26/05/2021 - 09:0023/06/2021 - 17:00

Toepassen van gerecycled kunststof is een slimme manier om toekomstbestendig te worden:

  • de CO2 footprint van recyclaat is ruim 60% lager dan van virgin materiaal (bron MJA GERwaardenlijst);

  • de EU heeft aangekondigd dat er dit jaar verplichte percentages recyclaat voor onder meer verpakkingen, voertuigen en bouwmaterialen worden voorgesteld;

  • naast circulaire oplossingen zoals het voorkomen van verspillingen, het verlengen van de levensduur, hergebruik en reparatie, is het inzetten van recyclaat een belangrijke stap op weg naar de Circulaire Economie.

    Tot nu toe wordt maar ongeveer 16% recyclaat toegepast in kunststof producten in Nederland. De doelstelling is dat we in 2030 minimaal 40% recyclaat toepassen. Helaas zijn de meeste producten nog niet ontworpen met het oog op slim en veilig hergebruik of recycling.

    Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Driedaagse workshop track

CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan in samenwerking met Impuls Zeeland, Oost NL, Dutch Circular Polymer Valley, Polymer Science Park en NRK om ketenpartners bij elkaar te brengen en vanuit ieders eigen positie en businesscase op weg te helpen en kennis op te doen van circulair ondernemen en circulair design. Zo worden samen nieuwe kansen ontdekt en wordt circulaire business in gang gezet.

Voor wie?

Deze track wordt georganiseerd voor:
▪ OEM-ers die meer recyclaat willen toepassen in hun producten
▪ Compounders en verwerkers van kunststof die meer willen leren over de mogelijkheden van kunststof recyclaat
▪ Fabrikanten van kunststof producten die business willen genereren door hergebruik van de eigen producten als grondstof
▪ Gebruikers van kunststofproducten die circulaire stappen willen zetten richting hergebruik
▪ Logistieke partijen die met kunststof producten werken of aan de slag willen

Programma

Het programma bestaat uit een hele dag en twee halve dagen waarin on-line direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussen deze contactmomenten wordt individueel aan de eigen case gewerkt.

Dag 1 Initiate Workshop - 26 Mei 

Tijdens deze eerste dag duik je in het gedachtengoed van de circulaire economie. We analyseren de huidige lineaire waardeketen.

Dag 2 Ideate Workshop (halve dag) - 9 juni 

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire business modellen en design strategieën.

Dag 3 Implement Workshop (halve dag) - 23 juni 

We kijken daarbij naar technische en commerciële haalbaarheid van de resultaten van de vorige workshop, de gevolgen hiervan voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Tevens leer je om te gaan met barrières.

Divers
Circo
Meer info en aanmelden