Horizon Europe startevenementen

04/03/2021 - 10:3004/03/2021 - 12:00

In maart 2021 zal de Rijksoverheid feestelijk stilstaan bij de start van het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Tijdens een reeks online evenementen, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (het nationaal contact punt voor Horizon Europe) brengen we u graag op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit grote financieringsprogramma.

De serie evenementen begint met een kick-off evenement over het belang van Horizon Europe voor Nederland, waarin de nadruk vooral zal liggen op de beleidsmatige aspecten. Vervolgens zal in vijf afzonderlijke thematische events meer in praktische zin worden ingegaan op de financieringsmogelijkheden voor onderzoekers en ondernemers binnen het betreffende thema.

Horizon Europe Kick-off event:

Deze sessie biedt een overzicht van het nieuwe Horizon Europe programma en toont het belang voor Nederland bij dit programma. Ook biedt de sessie inspiratie door voorbeelden uit de praktijk.

Tijdens dit evenement zullen onder andere de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat stilstaan bij het belang van Horizon Europe voor Nederland en Europa. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen Eveline Crone (vice-president van de European Research Council) en Lucas Janssen (CEO van CEAD) vertellen wat de impact van Europese financiering is geweest voor hun onderzoek of onderneming.
 

5 thematische events:

De thematische evenementen bieden praktische informatie over de financieringsmogelijkheden binnen Horizon Europe. Ook kunt u tips opdoen voor het schrijven van een goede aanvraag.

Programma thematische events: 

Datum

 

Thema

 

Duur 

 

16 maart 2021

 

Digital, Industry and Space

 

10:00 – 16:00

 

18 maart 2021

 

Health

 

10:00 – 16:15

 

23 maart 2021

 

Culture, Creativity and Inclusive Society & Civil Security for Society

 

10:00 – 16:00

 

25 maart 2021

 

Climate, Energy and Mobility

 

10:00 – 15:50

 

30 maart 2021

 

Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment

 

10:00 – 16:30

 


Ochtendprogramma:
Een plenaire livestream over de verschillende mogelijkheden die Horizon Europe biedt binnen het betreffende thema. Daarnaast zullen tips voor een succesvolle aanvraag worden gedeeld door ervaringsdeskundigen en experts.

Middagprogramma:
Verschillende parallelle infosessies en workshops door de National Contact Points van RVO. Deze kunnen thema-specifiek zijn, maar ook thema-overstijgend. Voorbeelden van de thema-overstijgende parallelle sessies:

•    De juridische en financiële regels van Horizon Europe
•    Marie Skłodowska Curie Actions
•    European Research Council grants
•    European Innovation Council Accelerator (voor ondernemers)

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om te netwerken door middel van een matchmaking tool. Ook kunt u op de informatiemarkt direct uw vragen stellen aan relevante National Contact Points van RVO.
U kunt uw eigen programma per dag samenstellen door te kiezen aan welke programmaonderdelen u wilt deelnemen.
 

Online
RVO
Meer informatie en aanmelden