Kansen met data

02/11/2021 - 09:0002/11/2021 - 14:00

De ontwikkelingen op het gebied van data science gaan razendsnel, evenals de bijbehorende technologie.

Doelstelling van het project KANSEN MET DATA is een duurzame verbinding tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven te realiseren rondom de ontwikkelingen van data science, ter versterking van de concurrentiekracht van het MKB . Bedrijven zijn zich niet altijd bewust wat deze ontwikkelingen voor hen betekent. Daar waar het bewustzijn wel aanwezig is/ of de noodzaak wordt gevoeld om te veranderen, is niet altijd de juiste kennis en expertise aanwezig.

Tijdens dit evenement schetst trendwatcher Tom Ederveen op boeiende en beeldende wijze de impact van digitalisering voor het MKB in de komende jaren.

Arend van de Beek, programmamanager circulariteit en digitale transformatie bij Lagemaat BV in Heerde, legt tijdens zijn lezing op boeiende wijze uit hoe Lagemaat BV, koploper circulariteit, inzet op de toekomst en de concurrentiekracht van het bedrijf verstrekt met behulp van digitalisering en focus op innovatie.

Tijdens de breakout sessies willen we samen met onze partners de kansen met data verkennen in 5 verschillende sectoren: food, technology, health, energy en logistics.

Over keynote spreker Tom Ederveen

Tom Ederveen is eindredacteur van Robotzorg.nl. Daar volgt hij de ontwikkelingen op het gebied van maatschappij, cure, care, welzijn en preventie. Een dynamische markt met de noodzaak om de digitalisering en robotisering beet te pakken. Sinds 10 jaar volgt Tom als eindredacteur van Robotzorg.nl en RobotXperience de ontwikkelingen van robots en onderliggende technologie op de voet. Tom is in 2009 gestart met Robots.nu. Een website over robots in ons leven.

Technologie en verandering

Vanaf 1996 is Tom Ederveen werkzaam in omgevingen waarin technologie een belangrijke rol speelt. Gestart bij IBM, veel ervaring opgedaan met internet als medeoprichter van Independer (2000) en de opkomst van mobiel meegemaakt bij zijn eigen online marketingbureau.Hij verzorgt sinds 2014 keynotes en workshops. Op een interactieve manier weet hij het publiek te betrekken en te inspireren.

"Het aantal toepassingen en de impact die technologie gaat hebben op ons leven, ons werk en onze samenleving neemt elk jaar exponentieel toe. Hoe wij als mensen deze technologie gaan accepteren en inzetten boeit me enorm. Dagelijks maak ik mee wat de impact is van nieuwe technologie voor organisaties. Acceptatie gaat soms vanzelf (gemak) en soms heel moeizaam omdat we als mensen over het algemeen moeite hebben met verandering. Er is altijd een balans tussen angst en fascinatie."

Tom Ederveen is ook werkzaam als docent ondernemingsmanagement en e-commerce bij Hogeschool Windesheim!

Over keynote spreker: Arend van de Beek van Lagemaat BV Heerde

Arend van de Beek, programmamanager circulariteit en digitale transformatie bij Lagemaat BV in Heerde, legt tijdens zijn lezing op boeiende wijze uit hoe Lagemaat BV, koploper circulariteit, inzet op de toekomst en de concurrentiekracht van het bedrijf verstrekt met behulp van digitalisering en focus op innovatie.

Eind 2019 won Lagemaat de publieksprijs tijdens de door het innovatiehuis Noord Veluwe mede-georganiseerde ‘Veluwse Innovatieprijs’.

Voor Lagemaat uit Heerde is de circulaire economie en digitalisering een belangrijk speerpunt van de bedrijfsvoering en dat uit zich in verschillende ambitieuze projecten. “Het is een investering in de toekomst.”

"Sloopwerken, recycling, afvalinzameling, bodem- en asbestsanering; Lagemaat houdt zich op dagelijkse basis bezig met het oogsten en verwerken van gebruikte materialen. Circulariteit is dan ook een logisch agendapunt voor het familiebedrijf, dat binnenkort niveau 5 op de CO2-Prestatieladder certificeert. Bij het slopen van een gebouw komen immers allerlei interessante materialen vrij, van deuren en leidingen tot betonvloeren, staalbalken en isolatiemateriaal. In een circulaire economie vindt je daar het liefst een herbestemming voor. Om dat te doen, is digitalisering onmisbaar."

Hogeschool Windesheim Windesheim hoofdgebouw - AUDITORIUM Campus 2-4 Zwolle
Kennispoort regio Zwolle
Meer info en aanmelden