Online Festival The Future of us

11/09/2020 - 15:0011/09/2020 - 18:00

The Future of Us is een innovatief congrestival over de energietransitie en een circulaire economie. Dit evenement heeft de inhoud van een congres en de energie van een festival. BOOST, FME, Koninklijke Metaalunie en RCT Gelderland zijn partner van dit congrestival.

Kom ook en stap in onze online tijdmachine. Terug in de tijd gaan we zeker niet, we kijken vooruit. Hoe ziet onze toekomst eruit? Onze economie draait op volle toeren, alles is circulair, energie wordt duurzaam opgewekt en innovaties reiken tot in de hemel. Wat zeggen we? Innovaties reiken veel verder, tot in het heelal.

Nee, dit zijn geen zweverige voorspellingen, hallucinaties of glazen bollen: er wordt al volop gewerkt aan deze zonnige toekomst. Dit is het moment om te ervaren waar we al toe in staat zijn en om mee te dromen met wat er nog staat te gebeuren. Maar we laten deze onwerkelijke situatie waar we ons nu in bevinden niet ongeroerd: hoe kom je duurzaam de crisis uit? Welke innovaties hebben juist nu tijdens deze crisis het licht gezien en helpen de wereld een stap verder in de transitie?

Inspirerend programma
Dagvoorzitter Raymond Reesink neemt je online mee naar de toekomst. Interessante sprekers als Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris), Gerald Naber (Global Commitment) en Ine Stultjes (Auping) vertellen onder andere over de energietransitie, innovatieve technologieën en duurzaam materiaalgebruik. Jan Jonker (Radboud Universiteit) presenteert zijn nieuwste boek ‘Duurzaam ondernemen’ en razende reporter Jan Douwe Kroeske gaat langs bij de HAN, startups uit het programma Orion en ondernemers van Boost. Ook de situatie waarin we ons nu bevinden laten we niet ongeroerd: hoe kom je duurzaam de coronacrisis uit? Welke innovaties hebben juist nu het licht gezien en helpen de wereld een stap verder in de transitie? Tot slot is de uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs met Jan Terlouw – live vanuit zijn woonkamer.

Op vrijdag 11 september 2020  stap je digitaal een andere wereld in.

Aanmelden kan hier 

Online
Kijk hier voor meer informatie