Webinarreeks AI - webinar 1 'Maak uw bedrijf slimmer met Internet of Things'

28/10/2021 - 09:3028/10/2021 - 10:30

Internet of Things (IoT) ofwel het internet der dingen is het geheel aan apparaten ("dingen") die via internetverbindingen met andere apparaten of systemen in contact staan en daarmee gegevens uitwisselen, en op grond hiervan mogelijk autonome beslissingen nemen. Het representeert een nieuwe technologische fase waarin het internet niet alleen door mensen wordt gebruikt, maar ook door apparaten zelf, zonder menselijke inmenging. Maar wat is het nu precies, wat kun je er als MKB- ondernemer mee in je bedrijf, wat heeft de maak-industrie eraan en hoe moet je dat dan aanpakken of wat heb ik hiervoor nodig.

Wilt u weten wat IoT voor uw bedrijf kan betekenen? Doen dan mee aan de webinar Maak uw bedrijf slimmer met Internet of Things, georganiseerd door Koninklijke Metaalunie/Teqnow i.s.m. hogeschool Saxion, OostNL en Aebi Schmidt Nederland BV. We bekijken best practices vanuit praktijk en theorie om een beeld te geven van de benodigde stappen en kennis om Internet of Things in te zetten binnen uw organisatie.

Programma:

 • Welkom
  Rard Metz, programmamanager Teqnow/Koninklijke Metaalunie
   
 • Wat is Internet of Things en hoe zet je dit in je systemen?
  Wouter Teeuw, associate lector Ambient Intelligence bij Hogeschool Saxion
   
 • Voorbeelden uit de praktijk van Aebi Schmidt Nederland BV 
  Gerben Blom, manager Control Systems en Digitalisering
   
 • Vragenronde
   
 • Afsluiting

De webinar vindt plaats op donderdag 28 oktober as van 09:30-10:30. Deelname is gratis.
Na aanmelding ontvangt u in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee u toegang krijgt tot het event.

Samenwerkingspartners

Dit webinar wordt aangeboden via BOOST door Koninklijke Metaalunie / Teqnow, hogeschool Saxion, OostNL en Aebi Schmidt Nederland BV.

 

Webinar 2 'Werken met data in Smart Industry: de basis op orde voor data analytics'

25 november 9:30 - 10:30 uur 

De laatste jaren heeft het intensief toepassen van data analytics, in allerlei vormen en op allerlei gebieden, een enorme vlucht genomen. Denk aan data science, AI, machine learning en deep learning, big data en data driven organiseren. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld en hoogdravend, maar basale data-toepassingen zijn tegenwoordig behoorlijk toegankelijk, ook voor het MKB.  Daarbij is het wel belangrijk dat de data van goede kwaliteit is, betrouwbaar, toegankelijk en veilig: het is ‘garbage in, garbage out’. Data Engineering en datamanagement zorgen ervoor dat de juiste data van de juiste kwaliteit op de juiste plaats beschikbaar zijn. Daarna kun je aan de slag met de verschillende toepassingen.
 

Lees meer

Online
BOOST
Aanmelden kan hier