Achterhoek krijgt eigen posteractie rond corona: ‘groen is gaon’

DOETINCHEM - Posters  en stickers met groene pictogrammen die duidelijk maken hoe Achterhoekse bedrijven, instellingen en overheid omgaan met corona worden de komende weken overal zichtbaar in de regio. Het initiatief heeft de naam ‘groen is gaon’ gekregen.

Het idee is ontstaan tijdens een gesprek bij Achterhoekverbindt.nl, een samenwerkingsverband van regionale bedrijven. Het denkbeeldige stoplicht heeft lang op rood gestaan en wordt nu voorzichtig op groen gezet, is de gedachte achter de kleur. Het doel van ‘groen is gaon’ is, om bezoekers in één oogopslag de spelregels te laten zien hoe er veilig met elkaar omgegaan wordt in het betreffende bedrijf, instelling of overheidsgebouw. Er wordt binnen het project ruimte geboden om de stickers en posters aan te passen naar de eigen situatie.

Vertrouwen

‘Het herwinnen van vertrouwen zal moeilijker gaan dan we denken, omdat we in deze gekke situatie eerst een psychologische grens over moeten. We moeten letterlijk en figuurlijk een drempel over om elkaar weer op te zoeken’, legt ondernemer Jan Kaak uit.

De posters en stichters zijn vanaf woensdag terug te vinden op de website www.groenisgaon.nl. Daar is ook meer informatie over de actie te vinden.

Achterverbindt.nl