Achterhoekverbindt.nl brengt lobby op gang

In videopodcasts en gesprekken met Achterhoekse ondernemers kwam problematiek op het gebied van betalingen en financiën aan het licht. Zie ook het eerdere nieuwsbericht. Na dit duidelijke signaal vanuit Achterhoekse ondernemers is door de partners van www.achterhoekverbindt.nl actie ondernomen.

VNO NCW heeft een korte lijn met politiek Den Haag. De aandachtspunten die eerder rond cashflow en betalingsgedrag aan de orde kwamen, worden door VNO NCW veelvuldig op de juiste (Haagse) tafels geadresseerd om hier aandacht voor te vragen.

Door de samenwerking tussen 8RHK Ambassadeurs en RCT Gelderland met de lokale politiek is ook een deel van de Achterhoekse wethouders geïnformeerd. Hierbij is het verzoek neergelegd dit binnen de eigen partij (op landelijk niveau) in te brengen en er aandacht voor te vragen.
Om de lokale politiek goed aan te haken is ook de aansluiting met provincie Gelderland gezocht. Ook zij zijn op de hoogte van de thema’s en zullen waar mogelijk aandacht vragen.

Alle partners hebben daarnaast hun tentakels in het Achterhoekse bedrijfsleven. Daar zal de boodschap worden uitgedragen en zullen brancheorganisaties worden aangeschreven.

Heeft u toevoegingen of ziet u extra ingangen? Neem gerust contact op met Achterhoek Verbindt!

Lees het origineel bericht op AchterhoekVerbindt