Bedrijfsprojectweek Engineering en Design

Heeft u een vraagstuk dat studenten kunnen oplossen? We hebben nog een aantal plaatsen te vergeven dus meld u snel aan voor de Bedrijfsprojectweek Engineering en Design.

Deze projectweek voor studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistics Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen wordt gehouden van 25 tot en met 29 januari 2021. De focus van onze opleidingen ligt op het gebied van duurzaamheid en de fabriek van de toekomst. Opdrachten met deze onderwerpen hebben dan ook de voorkeur. 
 

Opdracht voor het bedrijfsleven binnen 1 week 

Onze 2e jaars studenten werken multidisciplinair in twee concurrerende groepen (6 studenten per groep) per opdracht. Bij de verdeling van de opdrachten houden we rekening met de vereiste deskundigheid. Op maandagochtend, bij de start van de projectweek, licht de opdrachtgever de opdracht toe aan de beide projectgroepen. Gedurende de week is de opdrachtgever beschikbaar voor toelichting en afstemming met de studenten. In verband met het coronavirus kiezen we voor een hybride uitvoering, de studenten zullen deels ook aanwezig zijn op de campus om aan hun opdracht te werken. 

Presentatie 

Aan het eind van de projectweek, op vrijdagochtend, presenteren de studenten het eindresultaat in aanwezigheid (digitaal) van de opdrachtgever. Desgewenst kan het resultaat als vertrouwelijk worden aangemerkt. 

Samenwerken 

De bedrijfsprojectweek Engineering en Design wordt gesteund door KIVI en de lectoraten KunststoftechnologieIndustriële Automatisering & Robotica en Energietransitie van Windesheim. 

Kosten, randvoorwaarden en contact

Heeft u een praktijkopdracht? Die moet voldoen aan de volgende eisen: 

  • niveau gelijk aan het werk van een starten bij een ingenieursbureau
  • binnen een week uitvoerbaar
  • de studenten hebben een 3D printer tot hun beschikking. Indien mogelijk kan er een prototype worden gemaakt.
  • bedrijfsprobleem helder omschreven
  • de opdracht moet een multidisciplinair karakter hebben

De kosten voor het project zijn € 500,- (excl. btw). Na afloop ontvangt u als opdrachtgever een factuur. Voor dit bedrag werken de gehele week twee teams op een competitieve manier aan het gesteld probleem. De manier van werken draagt bij aan de kwaliteit van het werk. 

Praktische informatie

We vragen op gezette tijden beschikbaarheid vanuit uw bedrijf i.v.m. vragen van studenten en afstemming in het verloop van de opdracht. Heeft uw bedrijf een geschikte opdracht en wilt u deze graag aanmelden? Dat kan via onderstaande link. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leonie Zwiers via het Windesheim Informatiecentrum 0990-8899 of per mail bedrijfsprojectweek@windesheim.nl. 
Of via Ynte van der Meer 06- 17105943, of Jan Stegeman 06-21888838 of Freek Noordhuis 06-20082269

Aanmelden kan hier