Corona | Noodmaatregelen regio Oost

Naast landelijke regelingen zijn er ook specifieke regionale regelingen en informatiepagina's waar je gebruik van kunt maken in deze coronacrisis.

FME-regiovoorzitter Oost Rien Slingerland (Commissaris IJssel Technologie) neemt je mee in de regionale regelingen in Overijssel en Gelderland. 

"Het belang van de industrie is voor Oost Nederland in vergelijking met andere regio’s in Nederland bijzonder groot. Van al hetgeen we in deze regio met elkaar verdienen, draagt de industrie direct ca. 15% en indirect ongeveer het dubbele bij. Het is dan ook essentieel dat de industrie deze zware crisis goed doorkomt. Na deze coronacrisis gaat de (industrie)wereld er ongetwijfeld anders uitzien. Andere toeleverketens, meer lokale productie, meer sturen op afstand etc.
Wat blijft is het grote belang van innovatie en van goed opgeleid technisch personeel. Als FME Oost Nederland blijven we ons hiervoor inzetten, als initiator en verbinder met andere (branche)organisaties. Ons regiobestuur bestaat uit toonaangevende ondernemers uit de regio, die een goede afspiegeling vormen van de innovatiekracht van de Oost Nederlandse technologische industrie."

Rien Slingerland
FME-voorzitter Regio Oost
Commissaris IJssel Technologie

kijk hier voor alle regionale maatregelen