Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie - Auping en Demcon genomineerd

Welke innovaties verbinden Duitsland en Nederland dit jaar? De Duits-Nederlandse Handelskamer kent de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie toe aan bedrijven en projecten die succesvol zijn met nieuwe ideeën over de grenzen heen - ondanks of misschien zelfs wel vanwege de coronacrisis.

De finalisten zijn bekend

Uit dertig inzendingen heeft de jury de drie volgende finalisten geselecteerd: matrassenfabrikant Auping, het hightechbedrijf Demcon en de virtuele energiecentrale Next Kraftwerke. Van harte gefeliciteerd!

De drie bedrijven strijden verder voor de Duits Nederlandse Prijs voor de Economie 2020. Wie er gaat winnen? Dat bepaalt u! Stem voor 28 oktober op het bedrijf waarvan u vindt dat ze het verdienen.

Auping 

In Europa worden jaarlijks 35 miljoen matrassen weggegooid - een belasting voor het milieu en een verspilling van grondstoffen. De Nederlandse fabrikant van bedden en matrassen, opgericht in 1888, is de uitdaging aangegaan om dit probleem op te lossen. In maart 2020 lanceerde het familiebedrijf, dat nog steeds in eigen land produceert, 's werelds eerste volledig circulaire matras voor de consument. Samen met onder andere de Duitse fabrikant van veerkernen AGRO International uit Bad Essen. Beide bedrijven ontwikkelden een volledig nieuw productieproces op basis van recyclebare materialen. Koninklijke Auping is marktleider in de Benelux en heeft 350 medewerkers in dienst.

Demcon 

Het Nederlandse hightech-bedrijf heeft tijdens de pandemie een echte pioniersgeest getoond. De medisch-technische ingenieurs van het familiebedrijf hebben in korte tijd - samen met Duitse en Nederlandse partners - een beademingssysteem voor coronapatiënten ontwikkeld. Al na vier weken werden 500 eenheden aan de Nederlandse overheid ter beschikking gesteld voor de spoedeisende hulp. In samenwerking met de Duitse dochteronderneming Demcon in Münster werd tijdens de crisis een fabriek voor de productie van medische gezichtsmaskers opgericht. Demcon, opgericht in 1993, is nu een van de meest vooraanstaande Nederlandse technologieleveranciers en heeft 750 mensen in dienst. 

Stemmen kan hier 

Meer informatie