Fraunhofer Project Center en KEX Knowledge Exchange AG (DU) starten platform voor medical supplies

De noodzakelijkheid van een supply-chain platform

Op het moment is het bijzonder lastig om diverse beschermingsmiddelen te verkrijgen en hierbij een duidelijk overzicht op de markt te bewaren. Het is van belangrijk dat er genoeg kwalitatief hoge beschermingsmiddeling beschikbaar is voor een eerlijke prijs. Het supply chain platform heeft als doel deze markt te ondersteunen en een eerlijke handel voor zowel gebruiker als producent mogelijk te maken.

Het grote voordeel van het supply chain platform is dat het in- en verkoop makkelijker en veiliger maakt. Van aanbieders van goederen wordt gecontroleerd of zij een serieuze en betrouwbare partij zijn en goederen worden gecontroleerd op kwaliteit en certificering. Daarnaast wordt de aflevertermijn van goederen tot op de minuut precies afgestemd met de ontvanger. 

Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van Duitse producten, maar tegelijker tijd worden Nederlands productenten betrokken bij het platform. Onder ander samen met het initiatief van DSM: Unite4Covid. Ook de provincie Overijssel ondersteunt dit project. 

Sinds 22 juni is het platform Strijdcorona.nl functioneel en is het bestellen/aanvragen mogelijk. Klik hier voor de lanceringsvideo.

Kijk hier op de website strijdcorona