Gratis vaktechnisch e-learning aanbod voor medewerkers metaaltechniek

Ook in deze tijd is het belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen. Een fysieke training of cursus op locatie volgen is nu lastig omdat deze veelal uitgesteld of afgelast worden.

Daarom biedt OOM in samenwerking met CRAFT Education nu, speciaal voor alle werknemers in de metaaltechniek, onderstaand vaktechnisch e-learning aanbod gratis aan. Dit aanbod bevat volwaardige opleidingsmodules op MBO-3 en MBO-4 niveau. Zo kun je toch werken aan je vakkennis! (exclusief voor medewerkers van bij OOM aangesloten bedrijven.)

Technisch tekening lezen

  • Een technische tekening lezen lijkt simpel maar dat is het zeker niet. Déze training is de basis voor iedereen die ermee te maken heeft.  Aan de orde komt ook het visualiseren van 2D naar 3D.
  • Studiebelasting 24 uur

Vorm- en plaatstoleranties

  • Iedereen in de werktuigbouwkunde kent ze wel. Maar wat betekenen ze nu precies? Dit leer je in de cursus Vorm- en plaatstoleranties.
  • Studiebelasting: 10 uur

Basis meten

  • Tijdens deze cursus komen de handmeetmiddelen uitgebreid aan bod. Wat zijn de do’s en dont’s van ieder meetmiddel. Naast de theorie van meetmiddel zelf wordt er ingegaan op het inzetgebied van het meetmiddel.
  • Studiebelasting 12 uur

Tekeninglezen praktijk

  • De cursus technisch tekeninglezen praktijk simuleert praktijkvoorbeelden. Deze tekeningen zijn niet exact volgens de norm getekend, maar de vakmensen op de werkvloer moeten vaak wel met dit soort tekeningen werken. Iedere tekening bevat een aantal vragen welke de cursist bewust maken van de zaken die je op een technische tekening tegen kunt komen. Denk hierbij aan rekening houden met laagdiktes, nabehandelingen en tolerantieberekeningen.
  • Studiebelasting 10 uur

Materiaalkunde: Algemene metaalkunde

  • Overal waar je kijkt, zie je metaal. Om die onderdelen te kunnen ontwerpen en maken heb je veel kennis nodig over het gedrag van metaal. Waarom scheurt materiaal tijdens het buigen of lassen? Waarom roest het of juist niet? Of er nu ontworpen, gelast, verspaand, vervormd of gemonteerd wordt: in de gehele metaalverwerkende industrie krijg je hier mee te maken. Als je metaalkunde begrijpt, dan begrijp je ook waarom metaal zich op een bepaalde manier gedraagt.
  • Studiebelasting 18 uur

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van OOM via 0172-52 15 55 (telefoon en WhatsApp), via e-mail naar vergoedingen@oom.nl of via de chat op mijnoom.nl. 

Klik hier voor meer informatie of aanmelden