Ondersteuning voor mkb'ers die hun internationale handelsketen willen verduurzamen

Ben jij een mkb-ondernemer met duurzame ambities en kan je wel wat financiële steun gebruiken? MVO Nederland helpt met de IMVO-voucher (Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Met deze voucher krijg je 50% terug van de kosten voor het inhuren van een externe adviseur om jouw internationale handelsketen te verduurzamen. De afgelopen jaren profiteerden al meer dan 150 bedrijven van de IMVO-voucher. De regeling staat in 2020 open voor aanvragen van 1 januari tot 30 november.​

Deze regeling wordt je aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

HOE WERKT HET?

De IMVO-voucher is er speciaal voor MKB-bedrijven die hun internationale handelsketen willen verduurzamen. Je kan hem inzetten voor bijvoorbeeld haalbaarheid-studies, advies over het transparanter maken van je keten, de introductie van duurzame innovaties of voor het opzetten van pilotprojecten. Hieronder vertellen we je over de voorwaarden en hoe je een aanvraag indient.

VOORWAARDEN

  • Het gaat om verbeteringen in een van de door het ministerie goedgekeurde landen
  • Jouw onderneming heeft minimaal 5 en maximaal 250 medewerkers

Geldt dit voor jou? Dan kom je zeer waarschijnlijk in aanmerking voor deze vijftig procent retour, tot een maximum van 10.000 euro (ex btw). Bekijk het complete overzicht van alle voorwaarden.

ZIJ GINGEN JE VOOR

Lees hier hoe de IMVO-voucher wordt ingezet door andere ondernemers:

IK WIL DIRECT EEN OFFICIËLE AANVRAAG INDIENEN

Voldoe jij aan alle voorwaarden en heb je scherp waar je de voucher voor zou willen inzetten? Download het aanvraagformulier, vul hem in en mail hem samen met de offerte van je adviseur aan IMVOvouchers@mvonederland.nl. MVO Nederland beoordeelt of jouw aanvraag voldoet. Uiteraard nemen wij na jouw aanvraag contact met je op.

Meer informatie