Nieuws & Blogs

Openstelling MIT R&D-samenwerkingsprojecten 2022 vanaf 1 juni

De wereld verandert en samen staan we voor een aantal grote maatschappelijke opgaven. Hiervoor hebben we innovatie nodig: met vernieuwing en verandering werken we aan de vraag van de toekomst. Wilt u samen met andere ondernemers werken aan deze innovatieve oplossingen? Dan is de regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten mogelijk iets voor u.

​​Voor wie

Deze subsidie is bedoeld voor MKB-ondernemers die samenwerken in een innovatieproject. Het gaat om een samenwerking van 2 of meer onafhankelijke MKB-ondernemingen.

  • De samenwerkingspartner(s) hoeven niet uit Overijssel of Gelderland te komen. Zij kunnen ook gevestigd zijn in andere provincies.
  • De MKB-ondernemers vragen de subsidie aan in de provincie waar meer dan 50% van de subsidiabele kosten worden gemaakt.

Voorbeeld: U bent een Overijsselse MKB-ondernemer en werkt samen met een MKB-ondernemer uit Gelderland, en 55% van de subsidiabele kosten worden gemaakt in Overijssel. U vraagt de subsidie aan in Overijssel.

Let op: maakt geen van de deelnemende MKB-ondernemingen meer dan 50% van de subsidiabele kosten? Dan vraagt u aan bij de RVO in het landelijke vangnet: loketwijzer RVO(verwijst naar een andere website).

Waarvoor

​U kunt deze subsidie aanvragen als u als mkb-ondernemer samen met andere ondernemers een experimentele ontwikkeling, of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling wilt uitvoeren. Uw innovatie draagt bij aan één of meer maatschappelijke thema's. De thema's zijn opgedeeld in zes maatschappelijke Kennis- en Innovatieagenda's (KIA's):

  • Energie & Duurzaamheid
  • Gezondheid & Zorg
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Maatschappelijk Verdienvermogen

Meer informatie over deze agenda’s vindt u op de website Topsectoren.

Meer informatie

Op de website van Gelderland of Overijssel tref je meer informatie aan:

Link Gelderland

Link Overijssel 
Als u vragen heeft over deze regeling of een goed idee, maar nog op zoek naar samenwerkingspartners? Neem dan contact op met onze regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Contactpersoon: Tom Cornelissen, tom.cornelissen@oostnl.nl of 06 28 90 91 94.

 

Oost NL
Origineel bericht van Oost NL