Over AR/VR

Virtual reality (VR) gaat over het simuleren van een realiteit op basis van 3D-computermodellen. Mixed reality (MR) betreft de samensmelting van de werkelijke wereld met een virtuele. Augmented reality (AR) is informatie toevoegen aan de echte wereld. Deze aanvullende informatie kan aan de gebruiker worden gepresenteerd door middel van een smartphone, tablet, beamer, een slimme bril of een display op het hoofd (head mounted display). VR- en AR-technologieën maken nieuwe manieren van interactie en communicatie mogelijk. Mensen kunnen omgevingen betreden die niet bestaan in de echte wereld, maar tegelijkertijd met hen omgaan. Bovendien kan informatie en interactie worden toegevoegd aan een werkelijke omgeving, waardoor deze rijker wordt.

Virtual- en augmented reality zullen op zijn minst leiden tot nieuwe business modellen en nieuwe manieren van werken en communiceren.

In de praktijk gebruiken sommige bedrijven bijvoorbeeld VR / AR om hun servicetechnici te trainen in het onderhoud van machines die nog in ontwikkeling zijn. Ook voor service assistance en training op afstand kan de technologie uitkomst bieden en voor ondersteuning van servicetechnici bij het uitvoeren van planmatig onderhoud of het zoeken van storingen.

We zien ook toepassingen op het gebied assemblage processen waar met behulp van projectie de te volgen stappen worden aangegeven, al dan niet met ondersteuning voor plaats en positie van de onderdelen. Er bestaan ook al toepassingen voor orderpick processen en voor visualisatie van producten die nog niet bestaan.

Meer weten van deze technologie? https://industrialrealityhub.com/en