Over Digitalisering

We weten allemaal wel iets over digitaliseren. Een document digitaliseer je door het in te scannen en bewerking ervan mogelijk te maken. Digitaliseren is dan ook de overgang van informatie naar een digitale vorm. En wel dusdanig, dat elektronische apparaten, zoals computers, de informatie kunnen gebruiken. In de Smart Industry betekent digitalisering dat industriële procesgegevens omgezet worden naar digitale gegevens. 

PLC helpt bij digitalisering

Een prominente rol daarin is weggelegd voor de Programmable Logic Controller (PLC), een soort industriële computer waarmee technici machines kunnen besturen. Alle moderne productiemachines zijn uitgerust met PLC’s. 

De PLC zorgt er bovendien voor dat procesinformatie wordt omgezet in data die door de computer verwerkt kan worden. Daarmee wordt het makkelijker om informatie te krijgen uit productieprocessen en die te beïnvloeden.

In complexe productie-omgevingen zijn vaak veel verschillende automatiseringssystemen die bijdragen aan de digitalisering van processen. Denk dan aan ERP, MES, WMS, LIMS en MMS.

 Klopt het dat we hier een inhoudelijke link kunnen leggen met internet of things? Dat zou mooi zijn voor de interne linkbuilding.