Over predictive maintenance

Wie weet wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is, komt niet voor verrassingen te staan. Predictive maintenance betekent voorspellend onderhoud en heeft als doel om het ideale onderhoudsmoment perfect voorspelbaar te maken. En dat is ook kostenefficiënt.

Preventief onderhoud

Het idee is een innovatief onderhoudsconcept dat gericht is op preventief onderhoud. De enorme hoeveelheid data over gebruik, belasting, draaiuren en data van de omgevingsfactoren waarin het productiemiddel werkt, schetst een beeld over de degradatie ervan. Oftewel: het voorspelt wanneer het apparaat of systeem ‘op’ is.

In combinatie met slimme sensoren en koppeling aan andere databronnen geeft predictive maintenance een goed beeld van de situatie. Omdat het onderhoud hierdoor voorspelbaar wordt, is er minder kans op stilstand. Bovendien verleng je zo de levensduur en vergroot je de veiligheid van het middel. Daarmee bespaar je op de kosten.

Betrouwbaarder en efficiënter

Kortom: met predictive maintenance gaan de onderhoudskosten van productiemiddelen omlaag en de betrouwbaarheid en inzetbaarheid omhoog. Hiermee is het een belangrijke voorwaarde voor een foutvrije slimme fabriek.