3D geprinte gezichtsbescherming voor Achterhoekse zorgverleners

Ben je als zorgverlener op zoek naar goede beschermingsmiddelen? Weet je dat Achterhoekse vrijwilligers gezichtskappen en clips voor maskers op bestelling maken met hun 3D printers?

De gezichtskappen maken ze voor verpleegkundigen, artsen, verzorgenden, tandartsen, ambulancemedewerkers, verloskundigen; kortom voor iedereen die in de zorg werkt en zichzelf en zijn patiënt wil beschermen. De clips voor maskers zorgen ervoor dat de maskers niet achter de oren gehaakt hoeven te worden en beter passen.

De vrijwilligers van de 3D printers waren dit jaar begonnen om tieners hun eigen 3D printer te laten bouwen. Dit project ligt door corona stil; maar de vrijwilligers zetten zich graag in voor de zorg! Daarom maken ze op aanvraag gezichtskappen en clips. Uiteraard doen zij dit zolang de productie door bedrijven nog niet is opgezet en de gezichtsbescherming nog niet alle zorgverleners bereikt heeft.

Tot die tijd kunnen zorgverleners hun bestelling voor gezichtskappen en/of clips plaatsen bij de Achterhoekse Uitdaging:

Caroline Buse, 06 51377363  https://doetinchemseuitdaging.nl/contact/

Bekijk het origineel bericht op AchterhoekVerbindt.nl