Binthout maakt prachtige designproducten van afvalhout

Sociaal ondernemers Karst Klein en Cor Wobma starten in 2013 Binthout vanuit een hart voor hout en mens. Van boom tot eindproduct creëren wij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Wij geloven dat Nederlands hout de potentie heeft om te dienen als grondstof voor onze producten. Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen CO2 op, maar redden we het hout ook van de versnipperaar.

Sociaal stadshout

In samenwerking met verschillende gemeenten kunnen we stadshout redden van de versnipperaar en verwerken tot producten die weer terugkomen in de nabije omgeving! De Social Return On Investment (SROI) is meetbaar in uren en opslag van CO2. De designproducten worden handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Zo creërt Binthout meervoudige waarde.

In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn we in een continue zoektocht om ons Hollands Hout in nieuwe toepassingen terug te laten komen. Goed design staat voorop!

Lees verder