BOOST vitale industrie voucher - business case Bredenoord

Bedrijven in de maakindustrie die geraakt zijn door de corona crisis en nu moeten ingrijpen om op langere termijn te overleven kunnen in aanmerking komen voor de BOOST vitale industrie voucher ter waarde van maximaal € 20.000,-  Met deze financiële ondersteuning kan men benodigde expertise in schakelen voor onder andere het opstellen van strategie- en scenario-ontwikkeling, financiële plannen of werken aan nieuwe product-marktcombinaties.

In deze serie zijn bedrijven aan het woord die inmiddels gebruik hebben gemaakt van deze voucher. 

Over Bredenoord 

Vanuit de vestigingen en depots in Nederland, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk levert Bredenoord met mobiele en permanente systemen energiezekerheid over de hele wereld. Van 24/7 back-up power in de haven van Rotterdam tot emissievrije verplaatsbare stroom uit energieopslag bij bouwprojecten. Van duurzame mobiele stroom in Afrika tot energiezekerheid bij grote sport- en muziekevenementen door heel Europa. Via een netwerk van vestigingen en depots en een serviceorganisatie is Bredenoord altijd snel ter plaatse.

Impact Corona 

Als gevolg van de coronamaatregelen dit jaar is een aantal opdrachten (waaronder evenementen) afgelast of opgeschort en daalde de reguliere omzet in de zomermaanden met circa 40%. Dit maakt de noodzaak om in deze veranderende omstandigheden te onderzoeken welke veranderingen en aanpassingen mogelijk zijn om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Ron: “Gelukkig hebben we onze medewerkers kunnen behouden, want daarmee behoud je ook langere termijn kennis en kwaliteit. Onze chauffeurs en monteurs zijn externe ambassadeurs, een visitekaartje van ons bedrijf. Ook de engineers, R&D’ers en alle andere medewerkers, die je niet mag vergeten, dragen bij aan de totale kwaliteit van Bredenoord.”

Resultaat

Bredenoord heeft inzicht gekregen hoe het bedrijf kan laveren en aanpassen aan de huidige omstandigheden en is zich meer bewust geworden van de snelheid en impact van niet beïnvloedbare externe omstandigheden op de bedrijfsvoering. Het “goede” van de crisis is, dat vanuit de communicatie met de medewerkers ook het bewustzijn van respect, vertrouwen en saamhorigheid verhoogd en beaamd is.

Ron: “Het traject schepte een beter beeld van hoe we met het managementteam inzicht hadden in de organisatie. Verder moeten we ons er op voorbereiden dat de corona- effecten waarschijnlijk langer gaan duren dan gehoopt, vooral in de evenementenbranche. De onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid zijn nu (tijdelijk) naar de achtergrond geschoven, maar gaan de aandacht opnieuw verkrijgen en behouden als de economie in herstel is.”

Het resultaat: diverse strategische scenario’s uitgewerkt met verschillende acties en bijbehorende tijdschema’s en financiële impact. Het uiteindelijke doel is de continuïteit van de organisatie borgen.

Uiteindelijk meerwaarde voucher en adviseur 

De meerwaarde van Jester Strategy (Bas Schulten en Linda Kaput) voor Bredenoord zat hem onder andere in de ervaring en samenhang van verschillende trajecten. Daardoor heeft Jester meerjarige kennis van de markt en het bedrijf, gaf daardoor goed advies en kon goed inschatten welke voor- en nadelen een beslissing heeft.

Ron: “Jester zet stellingen op scherp en daagt het management uit om vanuit verschillende perspectieven de stelling te belichten. Op het moment dat er een keuze gemaakt moet worden, stellen zij de kritische vragen en houden ze ons een spiegel voor.”

Meer informatie over de BOOST vitale industrie voucher