BOOST Vitale Industrie Voucher- business case Duits

Duits wil een full service onderneming zijn die zich richt op alle activiteiten in de mechanische industrie en dienstverlening met name op het gebied van duurzame energie oplossingen en apparaten- & machinebouw, van advies en ontwerp tot productie. Duits is innovatief in marktbenadering en product- en conceptontwikkeling, veelzijdig in het aanbod van producten en diensten en betrokken bij onze maatschappelijke omgeving.

Impact corona

De impact van corona zit hem bij Duits voornamelijk op het gebied van draaien en frezen. Hier lopen de opdrachten wat achter t.o.v. de verwachtingen. Verder is momenteel is het aantal opdrachten voor skidbouw met ongeveer 40% afgenomen. Alfred Stokvis (Managing Director Duits): “Het stokt in de keten. Mede veroorzaakt door de stikstofproblematiek. Vergunningen blijven wat langer achter en over het algemeen genomen, duurt alles veel langer, men is afhankelijk van anderen. We hebben wel voldoende offertes uitstaan”.

Resultaat

Om verder te ontwikkelen richting 2025 wil Duits de basis goed krijgen en dan met name op het gebied van financiële data middels een financieel managementsysteem.
Alfred: “We willen het bedrijf zo aantrekkelijk maken dat mensen graag bij Duits willen werken. Hiervoor heb je een kritische massa nodig, tussen de 6 en 8 miljoen omzet. Nu zitten we net onder de 3”. Samen met de adviseur vanuit de Boost Vitaliteitsvoucher is er een businessplan gemaakt dat de diepte in gaat
en waarmee zaken heel concreet gemaakt zijn. PKM is vooral betrokken bij het kijken naar uurprijzen en de kostenverdeelstaat.

Alfred: "We trekken dit door naar 2021. Middels het inzetten van de voucher is er meer inzicht verkregen, zowel naar de toekomst als ook terug, waardoor de beslissingen beter doordacht en gefundeerd kunnen worden genomen. We willen zo bestendig mogelijk functioneren"

Uiteindelijke meerwaarde voucher en adviseur

De geselecteerde adviseur is PKM (stichting van de Metaalunie). “Ze zijn pragmatisch en staan met 2 benen in de klei. Daarnaast hebben we Taurus in de arm genomen, zij bieden financiële oplossingen. Het zijn geen snelle jongens, hebben niet te veel praatjes. Ook zij hebben ons goed geholpen”.

De meerwaarde over het geheel genomen, beschrijf hij als volgt: ”Tot driekwart jaar geleden plukten we overal data weg. Nu is er veel geautomatiseerd en gaat het veel sneller om bijvoorbeeld een maandrapportage te maken. Er is ook veel meer inzicht. Ook kunnen we onze stakeholders beter tevreden houden. Daarnaast zijn fouten terug te voeren en herleidbaar. Ook de processen met inkoopfacturen zijn nu digitaal. Op termijn zullen we ook de webshop aan Exact hangen. We nemen kleine stapjes, maar wel vooruit!”

Meer informatie over de BOOST Vitale industrie voucher