Circulaire verfemmer als resultaat van samenwerking

Veolia Polymers, Dijkstra Plastics en Koninklijke Van Wijhe Verf, drie Overijsselse bedrijven, sloegen de handen ineen en het resultaat mag er zijn: volledig circulaire verfemmers.

Samenwerking in de keten

Op basis van bij huishoudens ingezameld kunststof produceert Veolia gerecycled granulaat (PCR). Dijkstra Plastics verwerkt dit PCR granulaat tot perfecte verfemmers waarmee Koninklijke Van Wijhe Verf hun kwaliteitsverven op een nóg duurzamere manier bij haar klanten kan brengen.

Circulair Overijssel

Overijssel in 2050 circulair. Een uitdagende opgave vol kansen voor overheden, ondernemers, onderzoekers en ondernemende inwoners. Het programma Circulair Overijssel brengt relevante partijen bij elkaar om de circulaire transitie te versnellen. Dit is daar een uitstekend voorbeeld van. Met de kracht van het netwerk versnellen we de kansen die de circulaire economie biedt voor ondernemers en inwoners.

Circulair Overijssel maakt gebruik van Futureproof.community voor het versterken van het netwerk en circulair ondernemen te stimuleren middels matchmaking. Stap in het netwerk, meld je aan.

 

Meer weten over circulair ontwerpen? Klik hier.

Lees verder