Showcases

Gasloos verwarmen dankzij moderne elektrische verwarming

Het Deventer bedrijf Entrasol heeft de ambitie om binnen nu en drie jaar Europees marktleider te worden met hun verwarmingsproduct: de elektrische Carbon Nano Tube (CNT) verwarming. Het product is in Duitsland ontwikkeld en wordt daar ook vervaardigd. De verwarming lijkt op een rol behang, maar schijn bedriegt. Het materiaal CNT is een ultradun laagje koolstofsubstantie dat op een drager wordt gespoten. Deze CNT’s geleiden stroom duizendmaal beter dan koper, waardoor veel minder energie nodig is om dezelfde warmte op te wekken.

De verwarming werkt op 24 volt en kan verwerkt worden in wand, vloer en plafond. De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt en sluiten aan bij de Europese beweging naar ‘all electric’ oplossingen. 

CNT

CNT kent veel voordelen. Het is duurzaam en de totale kosten zijn aanzienlijk lager dan vergelijkbare traditionele verwarmingssystemen of de warmtepomp. Het product is onverwoestbaar, kent een zeer snelle opwarmtijd en vraagt geen enkel onderhoud. En niet onbelangrijk: het is zeer eenvoudig te installeren. Juist dat is ideaal in een tijd waar technische handen schaars worden. De wandverwarming kan onder behang, latex of stuclaag worden aangebracht, de vloerverwarming onder bijna alle vormen van vloeren zoals gietvloeren, tegels, laminaat, parket en PVC. De korte opwarmtijd heeft als groot voordeel dat je alleen die ruimtes verwarmd waar zich mensen bevinden. Dit dynamische gedrag levert een enorme besparing in energie en dus geld op. Via de thermostaat of app wordt de temperatuur geregeld. 

Producten en diensten

Directeur Rindert-Jan Dijkstra: “Ons product is interessant voor een grote verscheidenheid aan branches. Wij zien een grote vraag in de markt van verduurzaming van vastgoed. Daarbij moet je denken aan woningbouwcoöperaties en in renovatie gespecialiseerde aannemers en installateurs”. Bouwers van chalets, caravans, vastgoed-eigenaren en partijen in de outdoorbranche tonen inmiddels ook belangstelling voor het product. Door de extreem geringe dikte en speciale hechtingslaag is het product eenvoudig te verwerken. 

In Nederland is dit product in 2017 gelanceerd, maar nieuw is het allerminst.

Lees dit artikel verder op rctgelderland.nl
Rindert-Jan Dijkstra van Entrasol