WEBO timmert aan een circulaire Leefomgeving

WEBO gelooft dat als je beter en circulair bouwt, je beter leeft. Het is de gedachte achter alles wat zij ondernemen en produceren. Door mee te werken aan een betere invulling van de leefomgeving, waarborgen zij de zorg voor mens en milieu.

Uitvinders

WEBO is een ondernemend familiebedrijf in de timmerindustrie waar innovatie en een blik naar de toekomst duidelijke pijlers zijn. Door de jaren heen heeft WEBO zijn processen geoptimaliseerd en zich gepositioneerd in de markt als: ‘Uitvinders in de timmerindustrie’. Als uitvinders in deze industrie hebben zij een aandeel in de duurzaamheid van vandaag en morgen.

Circulair Bouwen

WEBO neemt voor de positie die zij in de markt innemen de volle verantwoordelijkheid. Dat doen zij met name door voorop te lopen in circulair bouwen en soortgelijke trajecten. Door de weg te kiezen die het meest duurzame resultaat oplevert, worden oude gebouwen niet bestempeld als afval, maar als grondstoffen. Door bedreigingen te zien als kansen en door te gaan waar anderen zich erbij neerleggen, maakt WEBO een verschil in de timmerindustrie. Het verlengen van de levensduur is zo op meerdere wijzen mogelijk. Grote hoeveelheden nieuwe grondstoffen zijn niet nodig en gebouwen en producten behouden hun waarde. Door esthetische aanpassingen toe te passen op de gevel of het kozijn, ontstaat een andere look-and-feel. De aanpassing kan een upgrade zijn in de functionaliteiten van het product, maar ook een upgrade van de esthetiek.

Hout Certificering

Bij circulair bouwen horen natuurlijk duurzame productieprocessen en bouwmaterialen. WEBO beschikt dan ook over FSC- en PEFC-certificering. Dit houdt in dat het hout verwerkt wordt, gecertificeerd is voor het FSC® keurmerk. Ook is het hout afkomstig is uit een gecertificeerd bos waar PEFC ™ gecertificeerd hout wordt geoogst. Deze certificeringen garanderen een duurzaam gebruik van bouwmaterialen in de productieprocessen van WEBO.

Lees verder