AppThis Group ontvangt eerste Corona-OverbruggingsLening (COL) in Oost-Nederland

AppThis Group uit Enschede ontving als eerste bedrijf een zogenoemde Corona-OverbruggingsLening (COL) in Oost-Nederland. De Regionale OntwikkelingsMaatschappijen verstrekken de leningen op verzoek van het kabinet onder gunstige condities. AppThis ontwikkelt de applicatie Leqqr waarmee gasten in een restaurant via hun smartphone of via een bestelkiosk in de zaak zelf bestellingen kunnen doorgeven en afrekenen.

"We gebruiken de lening voor opvulling van de teruggevallen omzet en voor de laatste productaanpassingen in verband met de 1,5 meter condities bij onze klanten," zegt Arjan Zwarteveen die samen met Andreas Weber het bedrijf runt.

Grote kansen om horeca te helpen

2019 was een goed jaar voor AppThis en ook de start van 2020 zag er veelbelovend uit. De klanten van het bedrijf zitten echter met name in de horeca en toen deze sector in maart haar deuren moest sluiten, had dit meteen een enorme impact op de omzet en vooruitzichten van AppThis. Zwarteveen: "We merken dat veel horecaondernemers nog onzeker zijn richting de toekomst en daarom de hand op de knip houden. Als wij naar de toekomst kijken dan zien we juist grote kansen om de horeca te helpen aan de 1,5 meter voorwaarden te kunnen voldoen. Wij zijn klaar voor de slimme, zoveel mogelijk contactloze horeca."

'Creativiteit haalt het beste in mensen naar boven'

Startups, scale-ups, innovotieve mkb'ers en mkb'ers zonder kredietrelatie bij een bank kunnen gebruik maken van een COL. Weber: "We kennen Oost NL als betrouwbare partner en hebben daarom via hen COL aangevraagd. We hebben de aanvraag direct woensdagochtend 29 april online ingevuld en opgestuurd." Hebben Weber en Zwarteveen nog een tip voor andere ondernemers in deze roerige coronatijd? "Probeer ieder nadeel in je voordeel te laten werken. Het klinkt misschien afgezaagd, maar creativiteit haalt het beste in mensen naar boven," aldus Zwarteveen.

Meer weten over de Corona-OverbruggingsLening?
Kijk op www.rom-nederland.nl.                                                 

Origineel bericht van OostNL