Webinarreeks ‘Digitalisering mkb Oost-Nederland - Kan ik met data mijn processen meetbaar maken?

15/06/2021 - 16:0015/06/2021 - 17:00

De vier Digitale Werkplaatsen uit Oost-Nederland organiseren met BOOST Smart Industry en Oost NL een reeks online kennissessies die mkb’ers ondersteunen bij het digitaliseren.

Webinar 4: 15 juni 16:00 tot 17:00 uur
Kan ik met data mijn processen meetbaar maken?

In deze webinar geven we het woord aan Dick van Ravenhorst, CEO Carrosseriebedrijf van Ravenhorst.

Van Ravenhorst ontwerpt en bouwt als carrosseriespecialist slimme transportoplossingen. Efficiënte oplossingen voor het (geconditioneerd) transport van vee, pluimvee en van uiteenlopende goederen.

Een carrosseriebedrijf is ondertussen veel meer dan een bedrijf dat een bak op een chassis bouwt. Afhankelijk van datgene wat vervoerd wordt, zijn er specifieke eisen. In de sector waarin van Ravenhorst actief is (wereldwijd) gaat het vaak over het beheersen van klimaat en het monitoren en bijsturen op afstand tijdens het gehele transport van stal tot slachterij. 
Het verhaal van Dick van Ravenhorst gaat deels over het automatiseren van ‘meetprocessen’ en vooral ook over het analyseren van deze data.

Hij neemt ons mee in de vraagstukken waar van Ravenvorst voor staat en de wijze waarop ze daar een antwoord op hopen te vinden. Hij neemt in zijn verhaal ook de opbrengsten mee uit het proces dat met de studentgroepen van Digilab doorlopen is. 

Aanmelden voor 15 juni 

Digitale werkplaatsen 

De vier werkplaatsen in Oost-Nederland brengen onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb'ers te helpen innoveren door praktisch onderwijsadvies op het gebied van online marketing & sales, automatisering, data en e-commerce. 

Vragen en/of opmerkingen? Mail annet@boostsmartindustry.nl 

Online
BOOST