Nieuws & Blogs
 circulair

Nieuwe aanvragen Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken mogelijk (tot 1 juni 2023)

Je hebt een concreet circulair businessplan voor je maakbedrijf dat je wilt realiseren, je hebt samenwerkingspartners, maar je mist nog (een deel van de) financiering. Is dit je situatie, dan kun je een beroep doen op het Stimuleringsfonds. Het fonds is één van de instrumenten van het project Circulaire Fabrieken, waarmee we de versnelling naar circulair ondernemen stimuleren.

Voor wie

Maakbedrijven in de Cleantech Regio met een goed onderbouwd circulair businessplan.

Waarvoor

De subsidie is bedoeld voor het verduurzamen van een productieproces. Het circulair businessplan kan betrekking hebben op verschillende fases in de productie en kan ook gericht zijn op verschillende tredes van de R-ladder. Het kan gaan om bij voorbeeld: circulair ontwerp, modulariteit, levensduurverlenging, onderhoud, hergebruik, recycling of retourlogistiek.

Maximale subsidie

Een aanvrager kan via het Stimuleringsfonds een bijdrage ontvangen voor 50% van de kosten tot maximaal € 100.000 euro (ronde 3 openstelling)

Tijdlijn

Deadline indiening aanvragen: 31 mei 2023
Beoordeling bekend uiterlijk: datum volgt
Afhandeling vaststelling: datum volgt

Acht bedrijven geholpen

In 2021 hebben Artech Rubber, Bakkerij Fuite, Clear Polymers, Lagemaat en Leadax en bijdrage ontvangen uit (een voorloper van) het Stimuleringsfonds. Eind vorig jaar sloten projecten en bedrijven als Waterrotonde Eerbeek, Warmteplan en BioPanel zich daarbij aan. Bekijk hoe BioPanel mede hierdoor aan een sluitende kringloop werkt.

Meer informatie rondom de aanvraag