Louis Pouwels | manager Business Development Luminis uit Arnhem

Waarom en/of sinds wanneer pas je Sociale Innovatie toe?

Het is nooit een vraag geweest of Luminis Sociale Innovatie toe zou gaan passen. Al vanaf de oprichting in 2002 maar eigenlijk al ver daarvoor waren de oprichters ervan overtuigd dat het benutten van de kwaliteiten van medewerkers, hen een omgeving bieden waarin ze optimaal van hun talenten gebruik kunnen maken en zich verder kunnen ontwikkelen als professional, een van de belangrijkste pijlers is voor het succes. Enkele van de oprichters waren werkzaam bij BSO en bekend met het organisatiemodel dat door Eckhart Wintzen bij BSO is gebruikt. Voor hen was het een logische stap om met deze succesvolle organisatievorm hun eigen bedrijf op te zetten. 

Wat houdt Sociale innovatie in bij jouw bedrijf, wat doe je ‘anders’?

Wij faciliteren vooral medewerkers. We bieden medewerkers veel vrijheid om hun talenten zo goed mogelijk te benutten en verder te ontwikkelen. Dat betekent dat medewerkers zelf veel kunnen bepalen. Bijvoorbeeld over hoeveel ze werken. Of dit thuis, bij een klant of op kantoor is. We bieden mogelijkheden om kennis te delen of op te doen met vakgenoten (binnen Luminis maar ook daarbuiten). Medewerkers hebben inspraak op het werk wat ze doen. Maar bovenal proberen we elkaar te inspireren om te vernieuwen en te ondernemen. Het nemen van initiatieven op dit gebied en ook de verantwoordelijkheid krijgen om het echt te doen, is een bepalend in onze cultuur.

Wat bereik je ermee, wat is het resultaat?

Het resultaat is dat we een club mensen bij elkaar hebben die dezelfde waarden delen (vakmanschap, ondernemerschap en empathie), met elkaar een leuke omgeving creëren om te werken aan uitdagende projecten. Zeker in een snel veranderende IT markt waarin grote schaarste bestaat aan goede mensen, zijn deze ingrediënten van belang om nieuwe medewerkers aan te trekken en te behouden.

BOOST Pionier Louis Pouwels