Nieuws & Blogs
 robotics

GOMA zet in op databeheer, duurzaam produceren en flexibiliteit.

GOMA, specialist in hoogwaardige plaatwerkproducten, heeft al flinke stappen gezet in het automatiseren van diverse werk- en productieprocessen (e.g., 80% van het kantwerk is al geautomatiseerd). Ze zijn nog geen koploper binnen smart industry, maar ambiëren dit wel.  

 De afgelopen 5 jaar heeft GOMA de strategische keuze gemaakt om meer focus te brengen in het klantenbestand. Deze strategie heeft geleid tot een fikse omzet groei, maar nog belangrijker; tot bijna een verdubbeling van de arbeidsproductiviteit; van € 120k/fte in 2018 naar maar liefst € 210k/fte in 2022. GOMA heeft de ambitie om de arbeidsproductiviteit in 5 jaar verder te verhogen naar € 500k/fte.

Om duidelijk in kaart te brengen wat er nodig is om deze ambities te realiseren, heeft het bedrijf besloten mee te doen aan het Smart Industry assessment van BOOST. Op 8 en 23 maart zijn twee sessies van twee uur bij GOMA gehouden. Alle deelnemers hadden zich, afzonderlijk van elkaar, goed voorbereid op de vragen en het bepalen van de huidige en toekomstige koers van het bedrijf. Voorafgaand aan het gesprek gaf GOMA aan dat flexible manufacturing en data interessante onderwerpen zijn voor het bedrijf.

Na een uitgebreide discussie is advies uitgebracht op basis van vier onderwerpen; databeheer, duurzaam produceren, werkomgeving en flexibiliteit. Het is de intentie om daar op kort termijnvervolgacties aan te verbinden door het inzetten van het BOOST Robotics en RCT netwerk.

Een ding wat zeker is: GOMA neemt grote stappen wat automatisering betreft en is daarmee onderweg naar de top.

Subsidie digitale en circulaire industrie Overijssel

Subsidie voor Mkb-ondernemingen in Overijssel om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en/of circulair ondernemen. Voorwaarde voor het verkrijgen van deze subsidie is deelname aan het Smart Industry Assessment. Lees hier meer 

BOOST Smart Industry