QRM webinar ‘De hoogste tijd voor tijd!’ (district Oost)

03/11/2020 - 15:1503/11/2020 - 17:15

Op 3 november 2020 organiseren we van 15.15 tot 17.15 uur exclusief voor Metaalunie leden een online bijeenkomst over Lean en QRM, Quick Response Manufacturing. Want het is
‘De hoogste tijd voor tijd!’

De coronacrisis heeft een grote impact op onze samenleving, en daarmee ook op uw onderneming, uw klanten en werknemers. Veel meer dan we eerst dachten kan digitaal of online, en globalisering is geen toverwoord meer. Het is nog moeilijk om in te schatten wat exact de impact zal zijn, zeker is dat het verstandig is om nog eens goed na te denken over hoe we onze bedrijven en de ketens waarin we opereren effectief en efficiënt kunnen organiseren om tegenwicht te kunnen bieden aan de toenemende concurrentie internationaal.
 

Dit geldt zeker voor de toeleverindustrie. Die is voornamelijk regionaal georganiseerd en de klanten stellen steeds hogere eisen aan het snel en flexibel met hoge kwaliteit leveren van een grote variëteit aan producten in kleine series of enkel stuks. Lean/QRM is voor deze bedrijven een fantastische verbetermethode om de efficiency, kwaliteit en leversnelheid structureel op een hoger niveau te krijgen.

Specifiek is het verhogen van de flexibiliteit van organisaties een speerpunt. Een eigenschap waar zeker in deze coronacrisis een beroep op wordt gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan op- en afschalen, omgang met wegvallende productstromen, lokale verkrijgbaarheid van materialen, multi-inzetbaarheid van medewerkers.

Tijdens dit webinar leggen we de nadruk op QRM, het verkorten van de doorlooptijd. QRM kan zowel toegepast worden in de kantooromgeving als op de werkvloer. Nieuwe technieken bijvoorbeeld op het gebied van smart industry, kunnen het effect van QRM versnellen en op een hoger niveau brengen.

Maar het komt je niet aanwaaien. Concurreren op snelheid is topsport: niet alleen je product, maar ook je organisatie en mensen moeten voortdurend in beweging zijn. Het gaat om een snel veranderende markt, flexibel kleine series produceren en toch efficiënt werken.

Programma
In deze online sessie gaan we, onder leiding van Jan de Ridder, eigenaar Javelijn en Lean/QRM-specialist,  o.a. in op drie pijlers: ‘Standaardiseren en Optimaliseren’ door Paul Hartgers (PKM), ‘Innoveren’ door Mark Peters (IJssel) en ‘Organisatieverandering’ door Dick Theisens (Symbol). En neemt Siemen Fuite van Verbruggen Palletizing ons mee in de praktijk van de toepassing van QRM.

Hieronder een korte toelichting op de diverse presentaties:

1. QRM in de praktijk: Siemen Fuite, Manager Operations Verbruggen Palletizing

2. Standaardiseren en optimaliseren: Paul Hartgers, adviseur PKM
De basissituatie op orde brengen, leren van de beste dag en deze verheffen tot normaalsituatie en vervolgens in kleine stapjes de verbeteringen doorvoeren;

3. Innoveren: Mark Peters, Innovatieversneller Smart Industry / Improvement Manager bij IJssel: de huidige situatie ter discussie stellen en durven te investeren in nieuwe technieken en producten bijvoorbeeld op gebied van smart industry;

4. Organisatieverandering: Dick Theisens, directeur Symbol en Master Black Belt: hoe neem je je personeel en organisatie mee?

aanmelden kan hier 
 

Online
Koninklijke Metaalunie
Meer info en aanmelden (alleen voor leden Metaalunie)