AWL-Techniek en Van Raam finalisten Koning Willem I Prijs

AWL is in de race voor de Koning Willem 1 prijs in de categorie Grootbedrijf. Vandaag werd de Harderwijkse machinebouwer verrast met een videoboodschap van Martin van Pernis, bestuurslid van de Koning Willem I Stichting.

Van Raam is één van de drie finalisten is geworden in de categorie MKB ondernemingen voor de Koning Willem I prijs (KW1 prijs). Zoals de Koning Willem I Stichting zelf aangeeft, is de Koning Willem I prijs de ultieme bekroning en van goed ondernemerschap en is het de 'Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven'.

Over AWL 

De jury was zeer te spreken over AWL: “Duurzaamheid staat bij AWL centraal wat betreft het milieu en alle betrokkenen van het bedrijf. AWL is een hightech machinebouwer voor de automatiseringsindustrie met een oog voor innovatie. Zo is AWL met recht een koploper te noemen op het gebied van digitalisering en unieke concepten binnen de branche.”

Brand van ‘t Hof, CEO van AWL: “De Koning Willem I Prijs staat voor daadkracht, innovatie en durf. Als ik kijk wat wij de afgelopen jaren gedaan hebben, hoe we als bedrijf technologisch gegroeid zijn en hoe ons business model is geïnnoveerd, dan hebben wij dit zeker laten zien. We hebben de groei doorgemaakt van puntlassen en robottechnologie, naar automatisering en producthandling. Ook op het gebied van mensen innoveren wij: opleiden, scholen en samenwerken met het onderwijs. Ik ben ontzettend trots dat wij bij de laatste drie van Nederland horen. Dit hebben wij samen gedaan".

Over Van Raam 

Beter leven en bewegen dankzij Van Raam
Door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren. Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM beleid.Persoonlijke verhalen, bijzondere binding met de medewerkers en bovendien oog voor zorg staan voorop bij Van Raam. 

Op donderdag 22 oktober 2020 werden Marjolein Boezel, Jan-Willem Boezel en Ronald Ruesink, de drie directieleden van Van Raam, ingelicht met het goede nieuws dat Van Raam één van de drie finalisten is geworden in de categorie MKB ondernemingen voor de Koning Willem I prijs (KW1 prijs). Zoals de Koning Willem I Stichting zelf aangeeft, is de Koning Willem I prijs de ultieme bekroning en van goed ondernemerschap en is het de 'Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven'. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een bedrijf in één van de drie categorieën: Grootbedrijf, MKB bedrijf en Duurzaam Ondernemerschap.

De directie verzamelden zich, helaas zonder Jan-Willem, in de overtuiging dat zij een gewone vergadering zouden hebben. Ze werden verrast met, een door de Koning Willem I stichting gemaakte video, waarin bekend werd gemaakt dat Van Raam één van de drie finalisten is geworden.

Deze Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. Het vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Koning Willem I Prijs. De jury bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven en koningin Máxima. Zij hebben onlangs in de besloten bestuursvergadering de knopen doorgehakt.

Op 25 november wordt bekend gemaakt wie de Koning Willem I Prijs heeft gewonnen.

Meer info over de Koning Willem 1 prijs