Nijhuis Saur Industries winnaar Achterhoek open innovatieprijs 2021

Nijhuis Saur Industries is de gelukkige winnaar met de MediOxi. Deze innovatie verwijdert medicijnresten uit afvalwater bij de bron.

De andere genomineerden voor de Achterhoek Open innovatieprijs 2021 waren Aviko, The eNose Company, Studio Nico Wissing en Hanskamp AgroTech B.V. Hun technologische en duurzame innovaties zijn door een vakjury gekozen uit 37 aanmeldingen vanuit heel Nederland. 

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst ook een publiekswinnaar. Studio Nico Wissing heeft het publiek veroverd met zijn innovatie; het zuiveren van lucht in het binnenstedelijk gebied.

Voorafgaand aan de grote finale vond de StecK Battle plaats, een initiatief van de Steck Academy. Een spannende strijd tussen zes studententeams. Een voor een pitchten ze hun oplossing voor uitdagende challenges uit het bedrijfsleven. De grote winnaar? Graafschap College student Steven Meeuwissen en ondernemer Jeroen Salemink van Iconica. Zij bedachten een slimme software oplossing om zwerfafval rondom ondergrondse afvalcontainers te voorkomen. 

Het bedrijf Nijhuis Saur Industries uit Doetinchem heeft de 2021 editie van de Achterhoek Open Innovatieprijs gewonnen met de 'MediOxi'. Zij hebben een geldbedrag van 5.000 euro, een zakelijk netwerkdiner met invloedrijke mensen uit de branche en een rondleiding in het atelier van Jan ten Kulve, ontwerper van de trofee gewonnen!

OVER DE MEDIOXI

Deze technologische innovatie betreft een slimme toepassing van ozon- en UV-technologie die ervoor zorgt dat ten minste 80% van de medicijnresten ´bij de bron´ wordt verwijderd.

Benieuwd naar deze technologische innovatie? Neem een kijkje achter de schermen bij Nijhuis Saur Industries en ontdek hoe de MediOxi werkt!

Achterhoek Open Innovatieprijs
Lees meer over de winnaars