Nieuws & Blogs
 circulair

Pas energiebesparende maatregelen toe in jouw bedrijf door EENergy

Wil je dit jaar energiebesparende maatregelen uitvoeren in jouw bedrijf? Met de strengere eisen om energie te besparen wordt steeds meer nadruk gelegd op het toepassen van maatregelen in je bedrijf. Zo hebben bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken de energiebesparingsplicht1,2. Daarnaast kunnen bedrijven bijdragen aan een beter milieu  door zelf maatregelen te nemen. In beide gevallen is EENergy een mogelijkheid om de nodige eigen investering te beperken.

Vraag nu de subsidie voor energiebesparing aan tot maximaal 10.000,-. 100% gefinancierd voor energie besparende initiatieven in het kader van het EENergy project!

De geplande initiatieven en activiteiten leiden tot minimaal 5% energiebesparing

Deadline: 15 april 2024 (17.00 CET)

Het EENergy project is gefinancierd door het EU-programma voor de interne markt (SMP) om Mkb’ers te ondersteunen bij het opstellen van een actieplan om hun energie-efficiëntieprestaties te verbeteren, en om dit actieplan te implementeren. Activiteiten die hiervoor in aanmerking komen:

    Investering
  • Vaardigheden en ontwikkeling
  • Consultancy

De bovengenoemde activiteiten mogen worden gecombineerd.

Als u voldoet aan alle voorwaarden heeft u een 50% slagingskans (deelname beperkt).

Pre-selectie – voorwaarden:

    Uw bedrijf valt onder de definitie van MKB
  • U kunt uw energieverbruik en kosten aantonen voor het gehele kalenderjaar 2023
  • U kunt tijdens de periode 2024 – 2025 in energie besparende initiatieven investeren (U ontvangt de subsidie via declaraties)
  • De geplande activiteiten leiden tot minimaal 5% energiebesparing (de reductie wordt gemeten in termen van energieverbruik in kWh.)
  • Geen (additionele) publieke subsidies of belastingvoordeel (NL of Internationaal) voor de energie besparende initiatieven!
  • Bedrijven uit de energie-intensieve industrie hebben voorrang!

Wat te doen?

Als u aan de bovenstaande pre-selectie voorwaarden voldoet, is de eerste stap contact opnemen met EEN NL. Wij zullen daarna contact met u opnemen.

Op het EENergy registratieplatform vindt u alle informatie over de Call, het indieningsproces en de volledige voorwaarden. EENergy (grantplatform.com)

 

Oost NL
Origineel bericht van EenNL